2024-10-15 18:44:06
Uitgelicht

WIJK ONTMOETINGSDAG 12 DECEMBER

Kunstacademie Friesland nodigt wijkbewoners uit voor feestelijke introductiedag op 12 december 2024

Persbericht
Kunstacademie Friesland nodigt wijkbewoners uit voor feestelijke introductiedag op 12 december 2024

Op vrijdag 12 december 2024 opent Kunstacademie Friesland haar deuren voor een feestelijke introductiedag, speciaal voor alle bewoners van Camminghaburen, Blitsaerd, Heechterp, Snakkerbuorren en Lekkum. Tussen 16.00 en 20.00 uur kun je kennismaken met onze activiteiten, ervaren docenten en creatieve workshops. Deze middag is gratis en zonder inschrijving, en staat in het teken van verbinding, kunst en creativiteit. Het is een kans om samen met je buren de kracht van kunst te ontdekken en te vieren!

Wat kun je verwachten op de introductiedag?
Tijdens deze middag/avond biedt Kunstacademie Friesland een gevarieerd programma voor jong en oud:

  • Schilder- en beeldhouwlessen voor volwassenen: ontdek je creatieve kant en leer van de professionals.
  • Creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren: in verschillende leeftijdsgroepen kunnen zij elkaar ontmoeten en hun artistieke talenten ontdekken.
  • Het bekijken van de tentoonstelling: met toegankelijke uitleg voor iedereen die nieuwsgierig is naar kunst, zowel voor beginners als voor meer ervaren kunstliefhebbers.
  • Advies voor thuisgemaakte kunstwerken: neem maximaal twee van je eigen kunstwerken mee (zoals schilderijen, tekeningen of beeldhouwwerken) en krijg feedback van onze ervaren kunstdocenten. Ontvang tips over technieken en stijl, en stel je vragen.

Een nieuwe traditie in de wijk
Deze introductiedag vormt de aftrap van een reeks nieuwe kunstinitiatieven voor 2025, waarbij de kunstacademie en de wijken nauwer zullen samenwerken. We willen kunst toegankelijk maken voor iedereen, door cursussen en workshops aan te bieden zowel op onze academie als op verschillende locaties in de wijk.

Afhankelijk van de belangstelling, heeft de Kunstacademie een reeks korte introductiecursussen ontwikkeld, waarin je zonder ervaring kunt deelnemen. Voor kinderen en jongeren zullen er ook trajecten zijn waarin kunst en techniek worden gecombineerd. Over deze initiatieven in 2025 volgt later in het jaar meer informatie.

Doe mee en ontdek de kracht van kunst!
We hopen met deze introductiedag een nieuwe jaarlijkse traditie te starten, waarin kunst de wijk samenbrengt en creativiteit een plek krijgt in ons dagelijks leven. Kom langs op vrijdag 12 december, geniet van een inspirerende middag en ontmoet je buren in een creatieve omgeving.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 12 december 2024

Tijd: 16.00 – 20.00 uur

Locatie: Kunstacademie Friesland, Groningerstraatweg 354 in Leeuwarden.

Toegang: gratis, geen inschrijving nodig

Voor wie: alle wijkbewoners, van jong tot oud

Voor meer 

informatie over het programma en de activiteiten in 2025, bezoek onze website of neem contact op via info@kafrl.nl

Samen creëren we kunst, samen bouwen we aan een sterke gemeenschap!

www.kunstacademiefriesland.nl


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws